Melaleuca Logo

JOM TUKAR KEDAI

Apabila kita membayar zakat pendapatan (yang hukumnya wajib), sebenarnya kita tidak memerlukan bayaran tambahan kerana cukai pendapatan yang perlu dibayar akan menolak jumlah zakat yang kita telah bayar. Beruntunglah orang yang membayar zakat, kerana dapat menunaikan kedua-dua kewajiban kepada Allah dan pemerintah. Dan rugilah orang-orang yang tidak membayar zakat pendapatan kerana mungkin beranggapan mereka perlu mengeluarkan bajet tambahan untuk membayar zakat itu. Mereka akan terlepas dari ganjaran Allah walaupun sebenarnya mereka tidak memerlukan bajet tambahan pun. Begitulah juga ruginya jika anda tidak menjadi ahli Melaleuca. Anda tidak perlu bajet tambahan, malah anda boleh dapat ganjaran bonus lumayan darinya. Kerana mahu tidak mahu anda akan tetap membeli barangan keperluan harian yang serupa. Anda pula dapat mengelakkan keluarga anda dari menggunakan produk-produk yang mengandungi karsinogen, bahan punca kanser setiap hari.
Kerana anda benar-benar sayangkan diri anda, isteri dan anak-anak anda, teruskan membaca web ini sehingga selesai.


 


 
KANSER : TAHUKAH ANDA
 

BAHAN PENYEBAB KANSER

TAHUKAH ANDA? STATISTIK oleh Pendaftar Kanser Nasional mencatatkan sebanyak 21,773 kes kanser di Semenanjung Malaysia pada tahun 2006. Daripada jumlah itu, seramai 11,799 merupakan pesakit wanita manakala 9,974 lelaki dengan dominasi di kalangan kaum Cina berbanding Melayu dan India.

Antara catatan kes paling tinggi adalah kanser payu dara, kolorektal, paru-paru, serviks dan juga nasofarinks. Melihat betapa seriusnya masalah itu, banyak kajian dan penyelidikan di peringkat antarabangsa telah dijalankan.

TAHUKAH atau SEDARKAH anda bahawa banyak produk kegunaan harian anda mengandungi BAHAN BERACUN? YA, memang BANYAK. Ini telah dibuktikan oleh PERSATUAN PENGGUNA PULAU PINANG melalui kajian dan telah diterbitkan melalui buku kecil khas seperti di bawah:

CAP Front Cover

CAD Back Cover

Buku ini mesti dimiliki oleh setiap keluarga dan ianya sangat murah (RM4 sahaja).
Dapatkanya senaskah dikedai-kedai buku yang berdekatan dengan anda.

Sedarkah anda, apabila anda menggunakan bahan-bahan kecantikan diri dan bahan-bahan pencuci rumah dan sebagainya, sebenarnya anda menyerap kira-kira 9 (Sembilan) sebatian kimia yang diketahui merupakan karsinogen iaitu menyebabkan kanser kepada manusia.

Dalam tinjauan dan analisis yang dibuat ke atas 120 barangan kosmetik dan barangan kegunaan harian, CAP (Persatuan Pengguna Pulau Pinang), mendapati kesemuanya mengandungi KARSINOGEN.

Agensi Penyelidikan Antarabangsa mengenai Kanser (IARC), Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menjelaskan minyak mineral, arang batu, benzana dan bahan mengandungi asbestosisme adalah bahan kimia Karsinogen Kumpulan 1.


Melaleuca Logo

Melaleuca KL
Melaleuca Southeast Asia (Malaysia) Sdn. Bhd.
Unit LGF-9, Lower Ground Floor Menara UOA Bangsar
No. 5, Jalan Bangsar Utama 1, 59000 Kuala Lumpur

TEL: 1-800-823-823
Pesanan dari Frank VanderSloot, CEO Melaleuca


Produk Malaleuca

Keunikan Syarikat MELALEUCA: Tanpa memerlukan perbelanjaan jutaan ringgit kepada para peruncit dan pengiklan, MELALEUCA mensasarkan pengagihan perolehan daripada jualan produk kepada keluarga berpendapatan sederhana dan menawarkan mereka peluang menambah kekayaan tanpa pelaburan atau risiko besar.

Rekod Pertumbuhan MELALEUCA: Sejak penubuhannya pada tahun 1985, jualan tahunannya telah mencecah US$800 juta. Rekod kejayaan MELALEUCA yang terbukti selama lebih 25 tahun ini tiada tolok bandingannya.

Setiap bulan beratus ribu keluarga di serata dunia membeli dengan MELALEUCA sebagai bukti kualiti dan nilai produk yang diperakui oleh orang ramai.

MELALEUCA telah pun lama berada di 16 buah negara diseluruh dunia, dan kini MELALEUCA telah memasuki MALAYSIA (pada March 2010). MELALEUCA OF MALAYSIA beralamat di Unit LGF-9, Lower Ground Floor, Menara UOA Bangsar, No. 5, Jalan Bangsar Utama 1, 59000 Kuala Lumpur. Kilik Disiniuntuk melihat berita pembukaannya.

Melaleuca adalah sebuah syarikat ternama yang bermula sejak tahun 1985 di Amerika Syarikat dan berkembang di seluruh dunia dengan pesat serta mencapai jualan tahunan melebihi USD800 juta.

Anda cuma perlu "TUKAR KEDAI" untuk mendapatkan bonus-bonus yang terbukti menguntungkan dengan gabungan produk yang sangat berkualiti dan tanpa bahan kimia berbahaya pada harga yang berpatutan. Konsep "TUKAR KEDAI" akan melanda Malaysia tidak lama lagi.

Melaleuca menawarkan pendapatan dengan Plan yang cukup ringkas dan mudah!!! Bertindaklah sekarang untuk mendapatkan keuntungan berkali ganda melalui sistem perniagaan terbaik dari Melaleuca.

 


MELALEUCA ADALAH SYARIKAT KESEJAHTERAAN:
PENCAPAIAN TERBUKTI
PIHAK PENGURUSAN BERWIBAWA

PRODUK LUAR BIASA:
SETIAP KELUARGA MENGGUNAKANNYA SETIAP HARI
LEBIH SELAMAT UNTUK RUMAH DAN PERSEKITARAAN ANDA
MEMBERI LEBIH NILAI BERBANDING JENAMA DI KEDAI/PASARAYA

 Foto di atas adalah contoh barangan MELALEUCA yang begitu luar biasa.

 
Untuk makluman, semua produk MELALEUCA adalah :
1) Kandungan daripada bahan semulajadi (melaleuca oil)
2) TIADA Peluntur Klorin
3) TIADA Ammonia
4) TIADA Aerosol
5) TIADA Fomaldehyde
6) TIADA Phosphate
7) PH seimbang (Non- alkaline)
8) Selamat untuk rumah dan alam sekitar
9) Nilai lebih baik dari jenama yang biasa dijual di kedai/supermarket

 

JAMINAN KUALITI

Kalau anda tidak berpuas hati,
Barang boleh dipulangkan dalam masa 60 hari,
Walaupun anda sudah pakai separuh botol ..!

(Boleh ke anda dapat jaminan sebegini di kedai-kedai/pasaraya biasa di Malaysia?)

 

5 KATEGORI PRODUK YANG SANGAT ISTIMEWA, SELAMAT DAN BERKESAN

 

Faedah Menggunakan Barangan MELALEUCA

Sangat Berkesan
Contohnya, apabila anda menggunakan bahan pencuci berkonsentrasi tinggi dari MELALEUCA, hanya dengan amaun yang sedikit ahaja dapat membersihkan segala kekotoran yang tidak diingini.

Selamat Digunakan
100 % bebas bahan kimia dan 100 % NATURAL. Produk yang mesra alam, serta bahan pembungkusan/pembotolan yang mudah lupus.

60 Hari Jaminan Untuk Semua Produk
MELALEUCA memberi jaminan wang dikembalikan sekiranya anda tidak berpuashati dengan barangan yang telah dibeli dari MELALEUCA. Anda tidak akan diberi peluang untuk berbuat demikian sekiranya membeli belah di pasaraya lain.

Jimat Wang
Hampir semua produk MELALEUCA adalah menjimatkan kerana kepekatan berkali ganda dalam sesuatu bekas produk.

Jana Pendapatan
Setiap kali downline anda SHOPPING di MELALEUCA anda MENDAPAT komisyen yang akan dibayar setiap bulan. Menakjubkan Bukan?

Mesra Alam
Produk MELALEUCA adalah selamat untuk
rumah,alamsekitar dan juga untuk bumi kerana tidak mengandungi BAHAN KIMIA YANG BERACUN!!!!

Pelanggan Tetap Membeli
Mengikut statistik sejak 1985, Melaleuca mempunyai pelanggan setia dengan tahap memesan kembali yang tinggi (lebih kurang 95%)

 

DENGAN MELALEUCA:

TIADA Pelaburan besar
TIADA Membawa Inventori
TIADA Stokis
TIADA Membuat Pesanan dan Membuat Penghantaran
TIADA Bil dan Pungutan
TIADA Mendesak Pelanggan Untuk Membeli
TIADA Persembahan Pembalian Berulang
TIADA Riskio - Hanya Tukar Kedai & Jimat


 

 

Melaleuca bukanlah Pemasaran Pelbagai Peringkat / Syarikat Jualan Langsung. Apa Perbezannya?

 
Syarikat Jualan Langsung
 
Melaleuca
 
1 Memerlukan pembelian inventori yang besar untuk memperolehi bonus.   1 Hanya bertukar kedai dan cuma beli apa yang anda perlu setiap bulan; tiada risiko.  
2 Pengeluar membeli dan menjual kembali produk kepada pelanggan.   2 Pelanggan membeli terus dari Melaleuca.  
3 Harga selalunya 3 hingga 4 kali nilai prduk sebenar.   3 Produk-produk hebat pada harga berpatutan.  
4 Bergantung pada produk sensasi seperti jus, magnet dan produk lain.   4 Produk-produk sebenar yang betut-betul anda guna; hanya mengubah bahagian apa yang anda belanja dipasaraya tempatan kepada Melaleuca.  
5 Sering menggunakan atau selebriti untuk menggembar gemburkan produk.   5 Produk-produk dihasilkan oleh ahli sains kelas dunia.  
6 Golongan awal untung; golongan akhir rugi.
  6 Sesiapa boleh berjaya - bila-bila masa.  
7 Syarikat tidak kekal lama.   7 Rekod baik selama 25 tahun dengan perkembangan yang konsisten.  
8 Pengekalan pelanggan dan pembelian berulang yang rendah.   8 Pengekalan pelanggan dan pembelian berulang yang tinggi.  
9 Bergantung pada pengalaman MLM terdahulu dan kenalan jaringan untuk berjaya.   9 Sesiapa pun boleh membina sebuah perniagaan dengan masa dan usaha.  
10 Menumpukan hampir kesemua usaha kepada wang.   10 Misi untuk menolong orang lain.  


Bagaimana Anda Ingin Sertai Melaleuca?

Anda mungkin hendak memperolehi cukup pendapatan sekadar cukup untuk membayar belian produk-produk bulanan Melaleuca anda, membuat pembayaran kereta atau rumah, atau menjauhkan diri dari hutang. Apa jua matlamat anda, Melaleuca ada menyediakan jawapannya.

Berapa banyak wang yang anda ingin jana dengan perniagaan Melaleuca? Adakah anda ingin bebas daripada hutang, bayar pinjaman anda atau membantu menampung perbelanjaan pendidikan anak anda? Anda ada semangat keusahawanan atau anda seseorang yang ingin menambah sedikit pendapatan sampingan?

Anda berhak memilih dari 3 katagori keahlian di Melaleuca (seperti berikut) yang bersesuaian dengan diri anda. Yang pasti anda harus sekurang-kurangnya menjadi Pelanggan Istimewa (Katagori 1) atas kesedaran untuk bertukar kepada produk-produk lebih berkualiti dan yang tiada mengandungi bahan-bahan yang membahayakan kesihatan anda & keluarga anda.

 
KATAGORI 1: Pelanggan Istimewa

Saya memilih produk-produk berasaskan semula jadi dan mahu menjadikan rumah saya lebih selamat untuk keluarga dan anak-anak saya. Saya ingin meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan saya. Saya sesekali akan memperkenalkan pelanggan, tetapi kepentingan utama saya hanyalah menjadi seorang pelanggan (pengguna) sahaja dahulu.

 

Sekiranya anda berfikiran jauh dan 'business-minded' dan tidak ingin mensia-siakan peluang yang diberikan oleh Melaleuca, anda boleh memilih Katagori 2 atau Katagori 3, terpulang kepada target pendapatan bonus bulanan yang anda inginkan.

 


KATEGORI 2: Perniagaan Rujukan Separuh Masa

Pengarah : Pendapatan Bonus RM450 sebulan atau lebih.
Pengarah II - IX : Pendapatan Bonus RM1,875 - RM18,750 sebulan.

 

 


KATEGORI 3: Perniagaan Rujukan Signifikan

Pengarah Kanan - Pengarah Kanan IX : Pendapatan Bonus sehingga RM16,000 atau lebih sebulan.
Pengarah Eksekutif dan Ke Atas : Pendapatan Bonus sehingga RM40,000 atau lebih sebulan.

 


BAGAIMANA MENJANA PENDAPATAN?

Pelan Pampasan yang sangat HEBAT

Berikut adalah Pelan Pampasan yang sangat HEBAT dari Melaleuca -file Excel(dalam bentuk fail Excel). Buatlah pilihan BIJAK. Di Melaleuca TIADA istilah 'pairing', 'flushing', 'breakaway' dan istilah-istilah lain yang ditakuti oleh para networker di dalam syarikat-syarikat lain.

1. Komisyen Pengenalan Produk
Bulan pertama anda membantu pelanggan baru membeli produk Melalueca, anda mendapat 20% komisyen @ 27% daripada mata produk Melalueca apabila mereka membeli sehingga 150 mata produk.

2. Bonus Pelanggan Berkualiti
Apabila anda menaja pelanggan, setiap bulan anda akan mendapat RM90 bagi setiap pelanggan tajaan anda yang mengekalkan belian 35 mata produk setiap bulan.

3. Komisyen Value Pack
Anda mendapat RM 125 apabila Pelanggan anda membeli produk Value Pack dalam masa 2 bulan pertama selepas pendaftaran.

4. Komisyen Pelanggan Tajaan Peribadi
Bermula dengan pembelian bulan kedua oleh pelangan peribadi, anda mendapat 7%, 14% atau 20% daripada mata produk yang mereka beli.

5. Komisyen Organisasi
7 % ke atas mata produk yang dibeli secara bulanan oleh pelanggan yang ditaja oleh orang lain.

6. Bonus Kemaraan (sekali sahaja)
Apabila anda mara ke status baru dalam perniagaan, anda layak menerima bonus ini (sekali sahaja) bagi setiap status baru yang anda capai. Jika anda bergerak secara pantas anda layak mendapat dua kali ganda bonus kemaraan.

7. Bonus Pembangunan Kepimpinan
Setiapkali Eksekutif Pemasaran anda mara ke tahap Pengarah dan keatas, anda mendapat 50% daripada bonus kemaraan.

8. Kumpulan Kepimpinan
Apabila perniagaan anda berkembang, anda boleh menyertai perkongsian pendapatan bulanan berdasarkan peningkatan pelanggan dalam organisasi anda.

9. Bonus Kebebasan Kewangan
Contoh:
Pengarah Kanan Aktif = RM1500 sebulan
Pengarah Eksekutif dan Korporat = RM3750 sebulanBonus-bonus diatas adalah sebahagian sahaja dari contoh-contoh bonus yang anda boleh perolehi dari Melaleuca. BANYAK LAGI PENDAPATAN YANG KITA BOLEH PEROLEHI. Klik Di siniuntuk malihat bonus yang lebih menyeluruh dan lengkap.

Untuk maklumat lanjut produk/barangan dan plan pemasaran Melaleuca atau mendaftar sebagai ahli Melaleuca di Malaysia, sila hubungi saya sekarang.

Pendaftaran Keahlian Melaleuca


Untuk menjaga keselamatan rekod-rekod peribadi dan untuk mematuhi hal-hal perundangan, syarikat Melaleuca memerlukan pendaftaran keahlian dibuat dengan mengisi Borang Keahlian yang asal dengan tandatangan anda. Sekiranya anda tinggal di sekitar Shah Alam, sila buat temujaji dengan saya supaya borang tersebut boleh saya serahkan dengan tangan. Sekiranya jauh, sila hantarkan nama dan alamat penuh anda dan saya akan kirimkan borang beserta sampul bersetem untuk anda isi dan mengembalikannya kepada saya. Cara mengisi borang serta contoh akan saya lampirkan sekali.

Daftar Sekarang

 

Kos Pendaftaran Hanya RM70 sahaja

(termasuk Business Kit dibawah yang perlu anda miliki untuk menjana pendapatan) dan anda boleh terus memulakan Shopping Online dari rumah anda. Barangan akan sampai kepintu rumah anda, jimat minyak, jimat parking, jimat masa. Dan yang penting dapat mengelakkan anda dari membeli barangan lain dipasaraya yang sebenarnya anda tidak perlukan. Kos penghantaran hanya RM10 (SM) dan RM15 (S&S)
.

 

Melaleuca Buisiness Kit

Jika anda tidak berpuas hati dengan produk dan perkhidmatan yang diberikan oleh Melaleuca, anda boleh menarik diri secara bertulis pada bila-bila masa sahaja.

Pertanyaan Lazim (FAQ)

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau inginkan penerangan lanjut, anda boleh menghubungi saya. Sebelum itu, pertanyaan anda mungkin merupakan pertanyaan yang selalu ditanya oleh orang lain. Oleh itu anda bolehlah membaca dahulu Pertanyaan Lazim (FAQ) sebelum menghubungi saya. SilaSila Klik Disini

Juga: Oleh kerana Melaleuca telah beroperasi selama 25 tahun, banyak maklumat, video dan testimoni tentangnya ada didalam internet. Buka saja enjin pencari contohnya Google atau Yahoo, dan carilah atas nama Melaleuca. Oleh itu anda juga boleh mendapatkan banyak maklumat dari internet tentang Melaleuca sebelum membuat keputusan.

 


TAWARAN ISTIMEWA

Saya ingin membantu ramai lagi rakan pengguna barangan gunaan harian berkualiti tinggi tanpa bahan kimia bertoksik Melaleuca ini, termasuk juga anda. Apabila anda mendaftarkan keahlian pengguna di Melaleuca melalui web ini, saya akan menyenaraikan (dengan keizinan anda) Nama Anda diruangan 'Hubungi Kami' dibawah beserta dengan No. Keahlian, No.HP dan nama kawasan tempat tinggal anda untuk memudahkan anda menyebarkan maklumat ini untuk anda membantu keluarga & rakan-rakan anda pula. Jadi anda tak perlu susah-susah keluar duit buat website sendiri. InsyaAllah dengan niat yang baik, anda akan dapat membantu memberi kesejahteraan kepada mereka.
Daftarlah Sekarang!

 

Hubungi Kami (Contact Us)

Sekiranya anda berminat sila hubungi saya dengan cara whatsapp/sms/call/email:
If interested, please contact me by whatsapp/sms/call/email:

Melaleuca Logo
AY @ Melaleuca KL

HJ AHMAD BIN HJ YUNUS

No. Keahlian: 201 0211 578

Atau Ahli-Ahli Melaleuca berikut:

  Nama No Keahlian Kawasan Tel/HP
1 Khamsiah Shamsuddin 2010 622 330 Bintulu 019-876 1103

RinggitBuilder.Com
HJ AHMAD BIN HJ YUNUS
Website: http://www.ringgitbuilder.com
Email: ringgitbuilder@gmail.com
HP: 017-8828078


Hak Cipta Terpelihara 2009 RinggitBuilder.Com
Disclaimer: Ini adalah laman web peribadi dan tidak boleh digunakan oleh orang lain tanpa mendapat kebenaran dari pemiliknya. Ia bukan laman web rasmi syarikat yang disertai. Pemilik web ini adalah seorang ahli berdaftar yang aktif di dalam bisnes syarikat yang dipromosikan disini. Contoh-contoh pendapatan adalah simulasi sahaja dan tidak boleh digunakan untuk apa jua tuntutan. Pendapatan sebenar bergantung kepada usaha setiap ahli/peserta dan syarat-syarat syarikat yang dipromosikan. RinggitBuilder.com tidak menjamin sebarang pendapatan tanpa disertakan dengan usaha setiap ahli. Sekiranya terdapat data/infomasi yang bercanggah dengan syarikat-syarikat yang dipromosikan, maka data/infomasi syarikat-syarikat tersebut akan mengatasi (over-ride) data/infomasi yang terdapat didalam web ini (dan juga web-web yang ada link dengannya) dan mestilah diambil kira sebagai data/infoamsi yang terkini, benar dan betul. Peluang pendapatan (jika ada disebutkan) perlu dimulakan dangan usaha anda, dan RinggitBuilder.com tidak menjanjikan peluang yang selalu diungkapkan seperti 'Duduk Diam Diam Dapat Duit' (5D).

`